ТИР-паркингът на летището край Узунджово вече работи, а  опашката на

...
ТИР-паркингът на летището край Узунджово вече работи, а  опашката на
Коментари Харесай

ТИР-паркингът край Узунджово заработи, опашката на Капитан Андреево намаля

ТИР-паркингът на летището край Узунджово към този момент работи, а  опашката на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андеево " понижа зачително - към 7ч. е едвам 4-5 км. Затова е спомогнал буферният паркинг, където към този момент са пръвите пристигнали камиони. Вчера опашката беше стопена до 15 км от 40-50 км в предния ден, оповестява Българска национална телевизия.
Все още обаче текат довършителни действия по трансформирането на летището край Хасковското село в най-галемия паркинг за товарни аватомобили у нас. Монтират се химически тоалетни и осветяване. Осигурява се опция за разполагане и на павилиони за храна. " До момента бяха почистени старите писти, сложено е осветяване. Зареждаме сега санитарните възли, които да подобрят хигиеничните условия на водачите. Ще освободим опция за кетъринг малко по-късно денем. ", сподели доктор Стефка Здравкова, регионален шеф на Хасково.
Буферното оборудване ще е мястото, на което шафьорите ще могат да изчакват прекосяването на наложителната 14-дневна карантина след всеки курс в чужбина. Така доста ще се облекчат самите водачи, а и ще стопи колоната от тежкотоварни камиони в региона на Свиленград и граничния ни пункт с Турция - " Капитан Андреево ". Вчера министър председателят Бойко Борисов разпореди той да бъде отворен до 24 часа.
По неокончателни данни на Гранична полиция обработени камиони от 8ч. на 26 март до 7ч. на 27 март са общо 1709 на " Капитан Андреево ". От тях 1152 са на излаз, т.е. в посока Турция, а влезлите са 557.
" Самият ред ще се реализира от Пътната организация, те дават отговор и за санитарно-битовите условия. Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция ще правят защитата на паркинга. Вече има ситуирани към 64 камиона, които ще престоят през днешния ден, само че радостната вест е, че в действителност опашка съвсем няма, което значи, че сега, в който долу бъде освободена самата автомагистрала, всички тези камиони ще тръгнат в посока Турция. За два дни се приспособява самото летище, теренът е извънредно добър. ", заяви Станислав Дечев - кмет на Хасково.
" Шофьорите дори не споделят между тях. Използват това време, с цел да почиват. Направена е доста добра организация за контролиране на придвижването сред сътрудниците от контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и тези, които обезпечават паркинга, тъй че малко преди да бъде източена опашката на " Капитан Андреево ", да бъде подадени задоволителен брой от товарните коли на паркинга. Това ще бъде ивърешно с ескорт от националната полиция, тъй че да няма непотребни прекъсвания по самата автомагистрала. ", акцентира гл. комисар Светлан Кичиков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР